marți, 8 mai 2012

Orez cu legume si carnita



De cand Vlad a inceput sa misune singurel pe picioruse mananca din ce in ce mai bine; iar eu incerc sa tin pasul oferindu-i mancarici sanatoase si gusturi noi.

Azi a papat orez cu legume si carnita. Pentru doua portii am folosit:



- 150 g carne piept curcan;
- 1 morcov taiat cubulete;
- 1/4 telina taiata cubulete;
- 1/4 ardei rosu;
- 1 lingura mazare congelata;
- 1 frunza ceapa verde;
- 1 catel de usturoi;
- 1 paharel mic cu orez ales si spalat;
-  200- 250 ml apa fiarta (in functie de marimea vasului termorezistent);
- 1 lingurita ulei de masline;
- sare.




Se incinge o tigaie si se pune carnita taiata marunt, usturoiul zdobit si taiat feliute, si ceapa verde. Se amesteca pentru a nu se prinde pana isi schimba cularea carnea si se amesteca aromele. Apoi se adauga legumele si orezul, impreuna cu 2 linguri de apa si se lasa sa fiarba la foc mic 3-4 minute.


Apoi se rastoarna continutul intr-un vas termorezistent, se acopera cu apa fiarta, se pune capac si se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute. Timp in care ne jucam cu prichindelul :).

Se adauga uleiul de masline in farfurioara cu mancarica si se amesteca.

Rezultatul:


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu