miercuri, 14 martie 2012

Placinta cu iaurt

"Ia placinta, neamule!"

Pentru o placinta usoara, racoroasa care se potriveste de minune chiar cu o crema sau un sos de ciocolata, cu fructe (banane, capsuni) sau inghetata este nevoie de:

 
- 1200 g iaurt;
- 1 pachet de foi de placinta;
- 8 oua;
- 1 pachet zahar pudra vanilat;
- 4 linguri zahar;
- coaja de la 1/2 portocala;
- 1 fiola esenta rom;
- stafide;
- ulei.



Intr-un castron se amesteca 1kg iaurt cu 7 oua, zaharul si aromele.

 

Se unge tava cu ulei, apoi se aseaza 3 foi incretite una langa alta. Se ung cu ulei si se aseaza  deasupra alte trei. Se ia cu un polonic din compozitia de iaurt si se pune un stat, peste care se presara stafide.



Peste iaurt se pun iar foi de placinta incretite unse cu ulei, iaurt, stafide si iar foi. Intr-un castronel se bate ca pentru omleta un ou peste care se adauga 200 g iaurt. Amestecul obtinut se toarna pe toata suprafata placintei, avand grija sa acopere tot. Cu o furculita se inteapa din loc in loc.


Se baga la cuptorul preincalzit la 180-200 grade si se lasa pana se rumeneste, aproximativ o ora.



2 comentarii: