sâmbătă, 17 martie 2012

Fusili cu sos de smantana si cascaval


Reteta de fusili cu sos de smantana si cascaval o stiu de la o prietena care m-a salvat dintr-o situatie delicata: trebuia sa fac ceva repede si bun, in conditii de camin, adica la resou. :) De atunci o fac cu mare drag pentru ca este foarte buna si se face foarte repede, plus ca e apreciata inca de cel pentru care am facut-o prima data. Ingredinetele care fac toata magia sunt usturoiul si piperul negru.

Asadar daca nu avem timp si ne e foame, avem nevoie de:


- 250 g sunca presata;
- 600 g smantana;
- 250 g cascaval ras;
- 1 borcan ciuperci;
- 5 catei usturoi;
- 50 g unt sau putin ulei pentru calit;
- 250 g fusili;
- sare si piper.

(ingredientele sunt pentru 4 portii)


Intr-o cratita mare se pune apa la fiert pentru paste si se respecta apoi indicatiile de pe ambalaj.
Intr-o tigaie incinsa se pune untul sau uleiul impreuna cu usturoiul taiat feliute. Se amesteca putin, pana incepe usturoiul sa-si dezvaluie aroma. Apoi se adauga sunculita.


Se lasa sa se rumeneasca un pic si se adauga ciupercile.


Dupa ce s-au prajit si ele 3 minute se adauga smantana, sarea si piperul negru.



Se lasa smantana sa ajunga sa fiarba, se adauga cascavalul si se amestaca usor pana se topeste.




Intre timp pastele s-au fiert conform indicatiilor de pe ambalaj, se scurg iar sosul se toarna peste ele. Se amesteca usor si se serveste repede pentru a ne bucura de cascavalul topit. 



2 comentarii:

  1. Super!! Am incercat duminica si mi-au placut mult!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce-mi place ca nu scriu aici degeaba :) E reteta de la Carmen. Bun, bun...

      Ștergere