joi, 19 iulie 2012

Baba Ghannouj


O varianta mai sanatoasa a salatei de vinete, fie doar cu ulei, fie cu maioneza este Baba Ghannouj. Salata de vinete de origine libaneza, cu pasta de susan, si pentru a fi si mai usoara se poate pune iaurt. Reteta am luat-o din GoodFood si este minunata.

Necesar:

- 2 vinete mari coapte, sau 3 mici;
- 2 linguri iaurt gras, dar se poate folosi si cel normal;
- 1 lingura ulei masline;
- 1 lingura pasta de susan;
- 1 catel de usturoi frecat cu sare pana devine o pasta;
- sucul de la 1/2 lamaie;
- seminte de rodie pentru decor (eu am folosit muguri de pin ca asta aveam in casa :) )


Se toaca vinetele nu foarte marunt si se pun intr-un castron in care se adauga si restul ingredientelor. Cu o lingura de lemn se omogenizeaza. Se potriveste de sare si suc de lamaie si se serveste.

Rezultatul...

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu