miercuri, 6 iunie 2012

Placinta cu rubarba si capsuni

Eram tare curioasa cum este rubarba, tot gaseam retete de placinte, creme, dulceturi... asa ca... la treaba!
Am gasit o reteta foarte interesanta de placinta cu rubarba intr-una dintre revistele GoodFood, si am modificat-o putin, pentru ca mai aveam in frigider si cateva capsuni si am vazut ca se folosesc in combinatie.
A iesit minunata, o crema aromata si usor acrisoara de fructe intre doua aluaturi fragede!
Am gasit pe site-ul www.gradinamea.ro si actiunile terapeutice. Este recomandata in caz de febra, indigestie, constipatie, disfunctii biliare, dureri abdominale, nevralgii, curata ficatul si scade colesterolul. Are un continut ridicat de calciu, fier, fosfor si vitamina C.

Ingrediente:
Aluat:                                                                                       
- 300 g faina;                                                                                                  
- 150 g unt;                                                                                                     
- 2 galbenusuri;                                                                                                
- 1 plic de zahar pudra vanilat (80 g).           
Crema:
- 500 g rubarba;
- 300 g capsuni;
- 5 linguri zahar brun;
- sucul de la o portocala. 



















Aluatul este asemanator unuia pentru tarte:

Intr-un castron se pune faina impreuna cu untul scos de la frigider si taiat cubulete.


Framantam usor cu degetele, pana capata o consintenta nisipoasa.


Se adauga zaharul si galbenusurile.


Se framanta. Daca este necesar se mai adauga 2-3 linguri de apa pentru a se forma un aluat care se dezlipeste de pe vas.

Se pune aluatul intr-o punga, sau se acopera vasul cu folie alimentara si se baga la frigider pentru 30 minute.
Intre timp, spala si se curata de partea atoasa din exterior rubarba. Se taie feliute. Capsunile se spala si se curata de codite. Se taie in 2, 4, 6...in functie de cat de mari sunt.
Intr-o tigaie sa pun toate ingredientele, se amesteca si se lasa sa fiarba pana se inmoaie rubarba.


Se scoate aluatul din frigider, se imparte in doua parti egale si se intinde foaie. Cu ajutorul sucitorului se aseaza pe fundul unei forme.

Apoi se adauga amestecul de fructe.

Se acopera totul cu a doua foaie de aluat. Se indeparteaza surpulsul si se baga in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 20-25 minute, pana cand foaia de deasupra devine crocanta si rumena.
Eu cand am pus foaia de deasupra, am lasat-o jos prea repede si nu am acoperit perfect toata suprafata. Ideal ar fi sa o acopere :)

Rezultatul...



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu