duminică, 11 martie 2012

Foaie rulada aperitiv

Rulada aperitiv umpluta cu branza sau pate este nelipsita la mesele festive din familia mea. Arata foarte bine, iar combinatia de gusturi dintre foaie si umplutura este senzationala.




Pentru foaie avem nevoie de:
- 100 g unt (jumatate de pachet);
- 500 ml lapte;
- 150 g faina;
- 5 oua.





Intr-o craticioara se topeste untul peste care se adauga laptele.


Cand incep sa fiarba, se adauga faina in ploaie si se mai lasa pe foc pana se ingroasa.




Dupa ce se raceste se adauga ouale unul cate unul. Pentru a se raci mai repede, eu scufund  in chiuveta, in apa rece o parte din cratita si amestec din cand in cand. In compozitie urmatorul ou se adauga dupa ce primul a fost omogenizat bine.


Tava se tapeteaza cu unt si faina. Compozitia se pune in tava cu lingura ca in imagine, iar apoi se netezeste.





Se da la cuptorul preincalzit 30-45 min pana devine aurie. Focul trebuie sa fie mediu.
Dupa ce s-a facut, se rastoarna pe celofan sau hartie de copt si se raceste mutand-o din cand in cand pentru a nu sta pe locul incalzit de ea.



Se umple cu branza sau pate.




2 comentarii: