luni, 30 aprilie 2012

Kafta


Interesanta mancare mai fac arabii. Carne slaba, condimente aromate, iaurturi... delicios. Din pasiunea pentru mancarea lor, am inceput sa gatesc acasa incercand sa reconstitui retetele din restaurantele cu specific.
Kafta este preferata sotului, mai ales cu sos de rosii, dar de data aceasta le-am facut simple.

Iaurtul era in frigider :)

Ingrediente:

- 500 g carne tocata vita;
- 1/2 ceapa;
- 1 legatura patrunjel;
- 1 lingurita 7 pipere;
- 1 lingurita sare;
- 1 lingura zdravana de iaurt;
- ulei pentru uns.


 


"7 pipere" este un amestec de: Piper picant, piper dulce, scortisoara, ghimbir, cuisoare, nucsoara si mahlab (mahlepi). Mahlap este un condimet asemanator la gust cu migdalele amare ce se obtine din samburii de visine turcesti.

Se curata ceapa si se taie marunt sau se marunteste intr-un robot de bucatarie. Patrunjelul se curata, se spala si se taie. Apoi se amesteca intr-un vas, toate ingredientele cu mana (de domnisoara, fara inele si verigheta).

Cu mainile umezite se ia din preparat si se da forma unor carnati care se strapung cu un bete de frigarui. Apoi se preseaza in mana pentru a se lipi de bat. Mie mi-au iesit 12 bucati.


Se ung fiecare in parte cu ulei.

Se incinge bine o tigaie-gratar sau o tigaie cu fundul gros si se pun frigaruile la fript, cam 5 minute intorcandu-se pe toate partile pana se patrund.

Se pot servi cu sos de rosii sau simpe alaturi de cartofi prajiti si acrituri.

Rezultatul...

Pofta buna!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu