luni, 9 aprilie 2012

Scrumbie la gratar cu sos de iaurt


E vremea scrumbiei, si cea mai buna este cea facuta la gratar. Iar alaturi de un sos racoritor  de iaurt este un deliciu.
Initial faceam scrumbia la cuptor, ca nu aveam cum sa ies cu ea sa facem gratar in fata scarii :), dar am incercat sa o fac si la gratarul de aragaz, cel in care se pune apa in partea de jos si se acopera cu un capac. A iesit mai slaba decat la cuptor, si mai usoara decat la gratarul cu fum

Pentru scrumbii:

- cateva frunzulite de rozmarin puse in burta pestilor;
- sare.

Pentru sos:

- 4 linguri iaurt;
- 1 lingurita mustar cu boabe;
- 4 catei de usturoi;
- 1 lingura ulei masline;
- sare.

Pestii se curata de solzi, se spala si se cresteaza pe ambele parti. Se dau cu sare si pe exterior si pe interior, si se pun frunzulitele de rozmarin. Se aseaza pe gratarul incins. Cand se pot desprinde cu usurinta se intorc si pe partea cealalta. Sunt gata cam in 45 minute.


Pentru sos, se curata usturoiul si se freaca cu sare si ulei pana se face o pasta. Apoi se adauga iaurtul si mustarul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu