vineri, 6 aprilie 2012

Pulpe de pui umplute



Facandu-mi ordine in retete, am dat de cea de "Pulpe umplute". Nu le-am mai facut demult, si m-am gandit sa le pregatesc pentru ca sunt tare bune si merg de minune alaturi de o salata de cruditati.
Salata de cruditati este una dintre preferatele mele si mereu aman sa o fac pentru ca se potriveste doar anumitor mancaruri.

 
Am folosit:

- 4 pulpe intregi;
- 1 morcov;
- 1/4 telina; 
- 1 mar;
- 1/2 borcan ciuperci - cam o mana;
- 1 legatura patrunjel;
- 1 ou;
- 1 frunza dafin;
-100 ml vin alb;
- sare si piper.



Intr-o cratita se pun la fiert telina si morcovul impreuna cu foaia de dafin.

Se spala bine pulpele si se curata de fulgi, daca mai sunt.
Sa inceapa distractia! Trebuie curatate de piele pulpele. Cu un cutit ascutit se desprinde pielea de pe carne in partea de sus a pulpei si apoi se trage de ea. Acolo unde intampinam dificultati, in special in spatele "genunchiului" se foloseste cutitul. Mare grija sa nu se rupa pielea, dar daca nu o intepam cu varful cutitului nu pateste nimic pentru ca este destul de supla. Dupa ce am dezlipit pielea de pe pulpa superioara o rasucesc intre degete si pulpa inferioara de curata foarte repede.


Dupa ce le-am curatat, se dezoseaza pulpele. Mare parte a carnii ce o vom folosi vine de pe pulpa superioara, deoarece cea inferioara are tendoane, dar strangem carnita de peste tot. Cand am terminat si cu dezosatul, taiem carnea la cutit in bucatele mici si o punem intr-un castron. Zarvavatul fiert, ciupercile si marul se taie cubulete si se pun peste carne. Se amesteca toate impreuna cu oul, sare si piper.


Apoi se adauga si patrunjelul taiat, si gata compozitia pentru umplut.


Umplem pieile si le prindem la gura cu scobitori pentru a nu iesi compozitia. Apoi le asezam intr-o tava cu putin ulei.



Turnam vinul deasupra, acoperim cu folie de aluminiu si bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 45 minute. Apoi scoatem folia si mai lasam pana se rumenesc.

Se servesc cu salata de cruditati. Noi am folosit 1 morcov si 1/4 telina rase mare, un mar taiat felii subtiri, pe care le-am condimentat cu piper si putina scortisoara. Apoi le-am dat un plus de savoare cu sirop de rodii.



3 comentarii:

  1. foarte bune eu fac dar fara mar si morcov o delicatesa

    RăspundețiȘtergere
  2. se pot face si din pulpe de curcan ?

    RăspundețiȘtergere
  3. de facut se pot face, daca se poate curata pielea intacta de pe pulpa dar cred ca si cantitatea este una mai considerabila :)

    RăspundețiȘtergere