Demult voiam sa fac Humus "de casa", dupa placul nostru. Acest preparat l-am descoperit de ceva timp, dar la inceput nu mi-a placut deloc: nici macar nu gustam din cauza mirosului strident de usturoi. Apoi am schimbat sursa si am mancat o minune de Humus la Piccolo Mondo care m-a cucerit. Tot foarte bun il fac si cei de la FourSeasons. Si asa am inceput sa nu concep o masa libaneza fara humus :)
Se face foarte usor. Reteta este o combinatie dintre o reteta vazuta la Paprika TV si unele din GoodFood.
Necesar:
- 1 conserva naut boabe;
- 5 linguri pasta de susan;
- 2 linguri iaurt;
- 2 catei de usturoi;
- 1/2 lingurita sare;
- sucul de la 1 lamaie;
- 2-3 frunze de menta;
Pentru decor:
- ulei de masline;
- patrunjel;
- boia dulce;
- boabe de naut...
Pentru inceput spalam si scurgem boabele de naut. Putem opri cateva separat daca vrem sa le punem la sfarsit ca decor.
Cei 2 catei de usturoi ii amestecam cu sarea pana devin o pasta.
Inainte |
Dupa |
Inainte |
Dupa |
Apoi se aseaza intr-un castronel sau pe o farfurie mica, se face un sant in care se toarna ulei de masline, se decoreaza cu boia dulce, patrunjel sau boabe de naut.
Rezultatul...
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu