Dilema fiecarei mamici: ce sa mai fac de mancare pentru pui. Al meu are deja 1 an si am inceput de ceva timp sa-i mai schimb piureul de legume si carnea fiarta cu ceva ce arata a mancare :). Asa ca am facut chiftelute cu legume coapte in cuptor. Au iesit foarte bune si am mancat cu totii. Pentru 18 bucati am pus asa:
- 200 g carne tocata de vita;
- 60 g morcov;
- 60 g telina;
- 1 felie miez paine;
- 1 canita de lapte;
- patrunjel frunze;
- 1 galbenus (inca nu i-am dat si albus).
Se pune painea la inmuiat in lapte. Se curata morcovul si telina, se razuie si se amesteca cu patrunjelul taiat marunt, carnea, painea stoarsa si oul.
Cu mainile umezite se formeaza chiftelutele si se pun in tava pe hartie de copt. Se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumenesc. Se intorc si pe partea cealalta si se mai lasa 5-10 minute.
Noi le-am servit cu piure de cartof si pastarnac.
Gata de bagat la cuptor |
Rumenite |
Dupa ce le-am intors |
Noi le-am servit cu piure de cartof si pastarnac.
mmm...foarte apetisant.Cred ca piticului tau i-au placut f mult.
RăspundețiȘtergere:) si piticului si taticului
RăspundețiȘtergeremmmm.....yammi
RăspundețiȘtergere