Este prima prajitura pe care am facut-o singura si as vrea sa fie si prima impartasita voua. Cand am citit reteta prima data, mi s-a parut ciudata “crema”, dar am zis sa o incerc. A meritat. Se face usor si este foarte buna.
- 5
oua;
- 10
linguri zahar;
- 5
linguri faina;
- 2
linguri ulei;
- 1
lingurita praf de copt;
- un
praf de sare.
- 150
ml apa;
- 3
linguri zahar.
“Crema”:
- 150
g nuca macinata
(sau nuca cocos fulgi);
(sau nuca cocos fulgi);
- 100
g unt la temperatura camerei;
- 150
ml sirop;
- 50
ml rom;
- 1 lingura
cacao.
Se separa albusurile de
galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul, galbenusurile se amesteca un
pic cu uleiul si sarea. Peste albusuri se adauga galbenusurile, faina si praful
de copt. Se amesteca si se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Apoi se baga la cuptor pentru 20-30 min, pana devine aurie si trece testul
scobitorii.
Galbenusurile amestecate cu ulei si sare |
Albusurile batute spuma cu galbenusurile, zaharul vanilat, faina, praful de copt |
Compozitia pentru blat |
Inainte de a baga tava la cuptor |
S-a copt blatul |
Testul scobitorii :) |
Intr-un ibric se pune la
fiert 150 ml apa peste care se adauga cele 3 linguri de zahar. Dupa ce s-a
dizolvat zaharul se lasa sa fiarba 1-2 minute, apoi se ia de pe foc si se
lasa sa se raceasca.
Dupa ce s-a racorit blatul, se taie cam 1/3 din el.
Intr-un castron se amesteca partea mai mica din blat rupta bucatele cu nuca, untul, siropul racit, romul si cacao.
Intr-un castron se amesteca partea mai mica din blat rupta bucatele cu nuca, untul, siropul racit, romul si cacao.
Blatul ramas se unge cu gem de caise, si peste se pune crema. Deasupra se poate rade ciocolata, sau presara nuca.
Si rezultatul...
as vrea sa va felicit pentru prezetarea acestei retete. Sunt sigur ca rezultatul este delicios.
RăspundețiȘtergereVoi urmari cu atentie blogul dvs si sper sa ne incantati si cu alte retete delicioase.
Multumesc pentru sustinere :)
RăspundețiȘtergereChiar ma gandeam sa fac ciorba de perisoare si sunt foarte bucuroasa ca ati postat reteta.
RăspundețiȘtergereVa felicit pentru initiativa si deja ma aveti fana!!
Multumesc si spor la bucatarit! Sa-mi spuneti cum a iesit :)
RăspundețiȘtergere