Gogosile pentru eclere se fac foarte usor. Voi posta acum reteta mamei, dar de curand am mai descoperit si o alta pe care o voi incerca si o voi impartasi voua.
Se pot umple atat cu creme dulci cat si sarate.
Creme dulci: Crema de vanilie, Crema cu zmeura
Creme sarate: Branza proaspata de vaci amestecata cu unt si marar...
Scurt si la obiect:
- 1 cana apa;
- 1/2 cana ulei;
- 1 cana faina;
- 5 oua.
Eu am folosit o cana de 300 ml. Se masoara mai intai faina, se pune deoparte; apoi intr-o craticioara mica se toarna o cana de apa si jumatate de ulei. Se lasa sa fiarba.
Cand fierbe, se ia de pe foc, si se toarna toata faina deodata. Apoi cu o lingura de lemn se omogenizeaza. Se mai pune 1 minut pe foc amestecand in continuu.
Se lasa sa se raceasca; apoi se adauga cate un ou si se amesteca bine, bine pana ce aluatul devine fin si cremos.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, iar cu ajutorul unei lingurite (e mai comod si mai rapid), sau a unui pos, sau chiar a unei pungi taiate la un colt se formeaza gogosile. Eu prefer sa fac gogosele mici pentru a manca mai multe :) dar se pot face si alungite ca pentru clasicele eclere. Trebuie lasat spatiu unde ele pentru ca vor creste.
Apoi se baga in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 20-30 minute, pana cand au crescut si s-au rumenit usor. Nu se deschide usa cuptorului in primele 20 minute pentru ca nu mai cresc.
Rezultatul...
Pofta buna!
Super bune am facut aseara reteta este super usoara multumim
RăspundețiȘtergere