Ce mai mancam azi? Ce avem prin frigider? Ciuperci, ardei rosu, carne tocata si aluat de foietaj (in congelator :) ) Si asa a aparut placinta mea de carne delicioasa...
Data viitoare cand o voi mai face, voi adauga si suc de rosii.
Data viitoare cand o voi mai face, voi adauga si suc de rosii.
Necesar:
- 600 g carne de vita tocata;
- un borcan de 400 g ciuperci;
- 1 ardei mare rosu;
- 2 oua;
- 140 ml iaurt;
- 140 ml lapte;
- 2 oua;
- 400 g aluat foietaj;
- 2 catei de usturoi;
- 1 lingurita salvie uscata;
- 1 crengura rozmarin;
- parmezan din belsug;
- 2 linguri ulei;
- sare si piper.
Intr-o tigaie mare se pune uleiul la incins, apoi se adauga usturoiul zdrobit, se amesteca pentru a nu se arde si pentru a-si lasa aroma si se adauga carnea. Se amesteca, iar cand carnea isi schimba culoarea se adauga ciupercile taiate. Se lasa la foc mic, acoperindu-se tigaia cu un capac pana cand se patrunde carnea.
Se adauga ardeiul taiat felii subtiri, salvia, rozmarinul. Daca este cazul se mai adauga putina apa, sau vin alb. Se pune capacul si se lasa ca se contopeasca aromele. Se potriveste de sare si piper.
Intre timp se intinde aluatul de foietaj pana cand acopera tava in care se va face placinta. Eu am folosit o tava de tarta cu diametrul de 26 cm. Se ruleaza aluatul pe sucitor si se pune in tava incat sa atarne colturile.
Dupa ce umplutura s-a facut, se toarna peste foietaj.
Se intorc colturile si se acopea cu ele umplutura cat se poate.
Intr-un caston se amesteca ouala cu iaurtul si laptele, iar amestecul se toarna peste placinta, incat sa intre si in compozitie si sa fie cu aluatul acoperit complet. Deasupra se presara parmezan.
Se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 30 minute, pana cand se rumeneste frumos.
Rezultatul...
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu