sâmbătă, 18 august 2012

Clatite cu branza de vaci si stafide


Clatite delicioase atat pentru pitici cat si pentru parinti. Sunt ideale pentru micul dejun sau gustarea de seara. Prichidelului meu i-au placut tare mult :)

Necesar:

Clatite:

- 300 ml lapte;
- 2 oua;
- 100 g faina;
- 1 lingura de ulei;
- un praf de sare.




Umplutura:

- 400 g branza de vaci;
- 2 oua;
- 1 lingura zahar pudra vanilat;
- 2 linguri zahar;
- stafide.

Unt pentru uns tava plus pentru pus deasupra.

Smantana si zahar pudra pentru servit.


Clatitele:

Reteta am luat-o din GoodFood. Este perfecta, nu mai are nevoie de nici un fel de interventie: ba e prea groasa compozitia, ba e prea subtire.
Intr-un vas se pun faina si praful de sare. Se face o mica adancitura in centru in care se pun ouale, uleiul si 50 ml lapte. Se omogenizeaza bine cu un tel.
Apoi se adauga restul de lapte si se obtine o compozitie cu o consistenta de smantana subtire. Se lasa 30 minute.
Se pune tigaia pe foc si se lasa sa se incinga. Se unge cu un prosop de hartie imbibat in ulei si ne apucam de facut clatite...
Cand le-am terminat, facem compozitia pentru umplutura.

Umplutura:

Se pun ingredientele intr-un vas si se omogenizeaza.
Apoi se ung clatitele, se ruleaza si se pun intr-o tava unsa cu unt. Dupa ce s-a umplut tava, se taie bucatele mici de unt si se presara deasupra.

Se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-20 minute, pana cand se rumenesc frumos.
Se scot din cuptor si se acopera cu un prosop curat sau cu un capac pentru a se inmuia.
Se servesc pudrate cu zahar alaturi de o lingura de smantana.
Rezultatul...



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu