vineri, 13 aprilie 2012

Pasca pentru Paste cu orez



Din punct de vedere culinar astept Pastele pentru doua lucruri: pasca de branza si pasca de orez. La noi in familie se fac cu multa umplutura si foaie subtire.

Pentru umplutura de orez:

- 1 l lapte;
- o cescuta de orez;
- 4 linguri de zahar;
- 5 oua + 1 ou pentru uns la final;
- stafide;
- scortisoara;
- 1 lingura esenta vanilie;
- un praf de sare.




Intr-o cratita se pune laptele la incalzit si se adauga putina sare. Cand da in fiert se adauga zaharul, orezul spalat si esenta de vanilie.  Se lasa sa fiarba pana cand se umfla orezul. Se acopera cu un capac si se lasa sa se raceasca. De indicat ar fi sa facem acest lapte cu orez cu o seara inainte si a doua zi dimineata sa continuam pasca.

Se pune laptele cu orez intr-un castron si se amesteca impreuna cu ouale.


Se face foaia si se pregateste tava.

Se pune un strat de compozitie, se presara stafide si scortisoara si apoi restul de compozitie. Se presara din nou stafide si scortisoara. Se indoaie marginile foii peste umplutura.

Intr-un castron mic se bate ca pentru omleta un ou. Cu ajutorul unei pensule sau cu o lingurita se ung marginile foii si apoi restul de pasca.


Se baga in cuptorul preincalzit la 180 - 200 grade pentru 45 - 60 minute pana devine rumenie.




Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu