Prepararea unui clasic sufflé implica rabdare, emotii si grija. Plecand de la ingredientele sale, am pregatit un sufflé care nu atenteaza la confortul psihic..."ca s-a lasat". Nu este la fel de pufos ca cel original, dar este perfect de luat la pachet; are carnita, ou, lactate, se transporta usor si se poate incalzi la microunde.
Am folosit:
- 1/2 borcan de ciuperci;
- 300 g carnita (sunculita, kaiser, o friptura ramasa, gratar...);
- 4 oua;
- 200-250 branzeturi (au am folosit branza sarata si cascaval);
- 1 fir de ceapa verde taiat fin;
- patrunjel;
- cimbru;
- 100 ml suc de rosii;
- 300 g iaurt;
- putin unt pentru uns vasul;
- sare si piper.
Intr-o cratita se pune la fiert apa cu sare. Cand a dat in clocot, se adauga cartofii si se lasa sa fiarba 5-10 min pana sunt aproape facuti.
Se unge cu unt vasul in care vom pregati "sufflé-ul" si se aseaza un strat de cartofi.
Peste ei se presara o parte din branza, carnita, ciupercile, partea alba de la ceapa verde si iar branza.
Apoi restul de cartofi, ceapa verde, patrunjelul si restul de branza.
Intr-un castron se pregateste sosul. Se bat ouale cu telul, se adauga iaurtul, sucul de rosii, sarea, piperul si cimbrul.
Amestecul astfel obtinut se toarna deasupra. Trebuie avut grija ca acest sos sa cuprinda toata compozitia.
Se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 45 minute, pana se rumeneste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu