Dupa cozonac si pasti, de cateva zile voiam ceva racoritor, cremos, usor acrisor... Am pregatit sonde cu crema de vanilie in care am pus bucatele de kiwi si l-am incoronat cu peltea de portocale si ciocolata amaruie, bineinteles. :) Daca ciocolata nu e, nimic nu e :)
Crema folosita este in genul celei de vanilie, dar am mai umblat un pic la cantitati:
untul era in frigider :) |
- 1 l lapte
- 6 linguri faina;
- 4 linguri zahar tos;
- 1 plic zahar pudra vanilat;
- 2 fiole esenta vanilie;
- 100 g unt.
Am pus laptele pe foc, am amestecat zaharul, faina putin lapte pana s-a format o pasta fara cocoloase. Cand laptele s-a incalzit, am adaugat pasta obtinuta si am amestecat pana s-a format o crema. Am adaugat esenta de vanilie si am omogenizat. Crema se lasa la racit.
Intr-un vas de mixeaza untul pana devine o spuma, apoi de adauga crema cu faina racita.
Crema de vanilie cu o lingurita lipsa :) - trebuia sa vad cum a iesit |
Peste crema de vanilie am pus 3 kiwi taiati in bucatele mici.
In 4 sonde am impartit crema cu kiwi, am turnat pelteaua, peste care am presarat ciocolata amaruie.
O nebunie cremoasa! Combinatia dintre fructele usor acrisoare si dulceata cremei de vanilie...iti incanta simturile :)
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu