Catofii la cuptor sunt una dintre mancarurile clasice care nu necesita prea mult efort. Se pun ingredientele in tava, se baga la cuptor si gata masa. Plus ca se pot combina cu orice fel de carne: pasare, costite, porc. De data aceasta i-am facut cu carnati de porc.
Necesar:
- 400 g carnati subtiri de porc;
- 5 cartofi mari
- 4 rosii sau suc de rosii;
- 4 catei de usturoi;
- 2 crengute de rozmarin;
- 1 lingurita boia dulce;
- 1 pahar de vin;
- putin ulei;
- sare si piper.
Am facut melci din carnati si i-am prins cu scobitori. Cartofii se curata si se taie in 4 sau 6 depinde cat de mari sunt. Rosiile se spala, se curata de seminte si se dau pe razatoare. Daca se foloseste suc de rosii...nu se face nimic :).
Intr-o tava se aseaza cartofii, se presara boiaua, usturoiul taiat felii, o crenguta de rozmarin, ulei, sucul de rosii, sare si piper.
Se amesteca astfel incat condimentele sa acopere uniform cartofii.
Deasupra se aseaza melcii de carnati, iar in mijlocul fiecaruia se aseaza cateva frunzulite de rozmarin.
Se toarna vinul. Tava se acopera cu folie de aluminiu si se baga in cuptorul preincalzit la foc potrivit pentru 30-45 minute pana cand cartofii sunt aproape gata.
Apoi se ia folia si se mai lasa 15-20 minute pana cand lichidul scade si cartofii se rumenesc usor.
Rezultatul...
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu