sâmbătă, 3 martie 2012

Ciorba de perisoare



Ciorba de perisoare este preferata mea. Se face repede, simplu, este gustoasa si satioasa.

Eu o fac asa:

- 2 l apa;
- 1 morcov;
- 1 pastarnac si/sau patrunjel radacina;
- 1 ceapa;
- 1/4 telina mare;
- 700 g carne tocata de vita;
- 3-4 linguri de orez;
- 1 ou;
- patrunjel frunze;
- 250 ml suc de rosii;
- 1/2 ardei sau 1 lingura ardei tocat si conservat pentru mancare;
- sare si piper.

Se pune apa la fiert, iar intre timp se curata si se taie zarzavatul cubulete iar ceapa solzisori. Cand apa fierbe se adauga zarzavatul taiat si ceapa.

Zarzavatul inainte de taiere

Zarzavatul dupa taiere

Intr-un vas, se amesteca orezul, carnea tocata, oul, frunzele de patrunjel, sare si piper. Ne umezim mainile cu apa si facem perisoarele, cat vrem noi de mari, si le dam drumul in supa clocotita. Lasam totul sa fiarba pana se fac perisoarele.

Compozitia pentru perisoare

Apoi punem sucul de rosii si ardeiul tocat si mai lasam sa fiarba cam 10 minute cat sa-si imprumute aromele. La sfarsit potrivim de sare si piper. Si gata ciorbita!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu