O nebunie de arome... Dureaza pana se marineaza, dar merita asteptarea. Carnea este frageda, aromata iar combinatia cu legumele si marul ... minunata.
Necesar:
- cuisoare;
- 1 chili;
- 1 foaie dafin;
- boabe piper verde;
- 100 ml vin rosu;
- 2 lingurite mustar;
- ulei;
- sare si piper.
- Salata calda:
- 1/2 ardei rosu;
- 1 borcan ciuperci;
- 1 mar;
- putin ulei.
Se freaca cu sare carnea pe ambele parti. Se amesteca uleiul cu mustarul si vinul. Cuisoarele se infig in carnea de pe costite, restul mirodeniilor se presara si apoi se toarna amestecul de vin. Se acopera si se lasa la marinat la frigider cam 2-3 ore.
Apoi se baga la cuptor la foc mic intr-un vas acoperit aproximativ 1 ora, se intoarce pe partea cealalta si se mai lasa pana se rumeneste frumos de data aceasta fara capac.
Intre timp se pregateste salata. Se feliaza ingredientele.
Intr-o tigaie se pune la incins putin ulei, se adauga ciupercile, rosiile si ardeiul. Se lasa 3-4 minute si apoi se adauga feliile de mar, sare si piper amestecandu-se din cand in cand pana cand se inmoaie un pic.
Se scoate costita din cuptor, se taie in doua si apoi se aseaza pe farfurii. Se acopera cu salata calda. Noi am servit si cu salata verde stropita cu ulei de masline si otet.
Rezultatul...
Vai cum arata!!!! Am sa incerc aceasta reteta cand am ceva timp liber si va spun dupa cum mi-a iesit. :)
RăspundețiȘtergere:) debia astept sa-mi spui! Noua ne-a placut tare mult!
Ștergere