O mancarica savuroasa si aromata ce poate fi servita simpla sau alaturi de un piure pufos.
Avem nevoie de:
- 8 pulpe inferioare pui;
- 350 ml suc de rosii;
- 1 lingura ardei tocat conservat sau 1/2 ardei rosu taiat feliute;
- 1 morcov;
- 1 telina;
- 2 cepe mici sau una mare;
- usturoi;
- 1 borcan ciuperci intregi;
- 1/2 lingurita boia iute;
- 1 lingurita cimbru;
- 1/2 lingurita salvie;
- 100 ml vin alb;
- ulei;
- sare si piper.
Se spala si se curata copanelele. Se curata si se feliaza morcovul, telina, iar ceapa se taie solzisori. Usturoiul se zdrobeste cu lama unui cutit si apoi se feliaza.
Intr-o cratita se pune putin ulei, iar cand s-a incins se adauga ceapa, care se amesteca din cand in cand pentru a nu se prinde, pana se inmoaie un pic.
Apoi se adauga usturoiul si se mai amesteca pana isi imprumuta aromele. Se adauga pulpele si dupa 5 minute se toarna si vinul. Se pune capacul si se lasa la foc mic aproximativ 20-30 minute.
Dupa aceea se adauga morcovul si telina si se mai lasa inca 15 minute.
Se adauga boia iute, cimbru, salvie, ardei si ciupercile si se mai lasa 10 minute. La sfarsit se adauga sucul de rosii, si se potriveste de sare si piper.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu