Pentru cine isi doreste o tava cu ciocolata...
Necesar:
- 250 lapte praf;
- 50 g cacao;
- 150 ml apa;
- 500 g zahar;
- 125 g unt;
- stafide;
- 1 lingura esenta de cafea (sau ce doriti).
Se face foarte usor:
Intr-o cratita se amesteca apa si zaharul si se pune pe foc. Cand incepe sa fiarba se mai lasa fix 4 minute si apoi se pune deoparte.
Intr-un vas se cern laptele praf si cacaoa. De preferat ar fi sa se foloseasca un ciur dar e bine si o strecuratoare.
Se adauga siropul si se omogenizeaza.
Apoi de omogenizeaza si untul.
La sfarsit se adauga aromele si stafidele.
Se toarna ciocolata intr-o tava tapetata cu folie alimentara si se baga in frigider pana se intareste. Asta este cazul ideal, ca noi am mancat jumatate cu lingurita :)
Rezultatul...
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu