Desi prefer inghetata de ciocolata, am pregatit un sortiment nou: de capsune. A iesit foarte aromata si debia astept sa o terminam si sa incerc si de caise, ca doar este sezonul lor.
Necesar:
- 100 g zahar;
- 1 plic zahar pudra vanilat (80g);
- 160 ml lapte;
- 2 oua;
- 250 g capsune;
- 500 ml frisca.
Intr-o cratita se omogenizeaza zaharul, laptele si ouale.
Apoi se pune pe foc mic pana incepe sa fiarba si se ingroasa. Se amesteca din cand in cand. Se ia de pe foc si se lasa la racit.
Intre timp se bate frisca si se zgrobesc cu o furculita capsunele.
Dupa ce s-a racit crema cu oua, se adauga fructele si apoi se incorporeaza usor in frisca.
Se toarna in recipiente cu capac si se baga in congelator pentru aproximativ 4 ore. Inainte de servire se scoate cu minim 10 minute inainte.
Rezultatul...
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu