vineri, 27 iulie 2012

Prajitura cu fructe de padure si crema cu serbet


Zilele acestea am intrat in posesia unor bunatati de la Manastirea Agapia: cele mai bune serbeturi ce sunt facute de maicutele de acolo. M-am aprovizionat cu serbet de trandafiri, visine, afine si zmeura.

ordonate dupa culoare :)
Asa ca am preparat o delicioasa prajitura cu crema de unt si serbet de afine, si fructe de padure (zmeura si mure). Se face foarte usor si foarte repede, iar singura sursa de caldura este cuptorul pentru 30 minute pentru blat. Ca pe caldurile astea...luam totul in calcul :)

Necesar:

Blat:
fara praf de copt si ulei
- 4 oua;
- 2 linguri faina;
- 1 lingura amidon;
- 1 lingura cacao;
- 6 linguri zahar;
- 1/2 lingurita praf de copt;
- 2-3 linguri ulei.

Crema:

- 200 g unt la temperatura camerei;
- 2-3 linguri serbet.

Decor si umplutura:

- zmeura;
- mure;
- zahar pudra vanilat.

Facem repede blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu zaharul, peste care adaugam galbenusurile frecate cu uleiul, faina, cacao, amidon, praf de copt. Se incorporeaza totul cu ajutorul unui tel si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, sau unsa cu unt si tapetata cu faina. Se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 20 minute pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit si apoi se taie pe lungime.


Cat se raceste blatul, facem crema: batem spuma untul...


adaugam serbetul si mixam in continuare pana se omogenizeaza.



Se pune o jumatate de blat, se unge cu crema, dar mai pastram o lingura de crema. Peste crema se aseaza o parte din fructe:


Se acopera cu cealalta jumatate de blat, se unge cu lingura de crema ramasa si se presara restul de fructe. Inainte de a servi se poate presara zahar pudra.

Rezultatul...




Pofta buna!

2 comentarii: