luni, 2 iulie 2012

Prajitura cu branza si ciocolata


O reteta simpla, simpla care permite muuuulte variante, ideala pentru zilele toride cand vrei ceva bun, sanatos dar nu vrei sa aprinzi cuptorul.

Necesar:

- 500 g branza proaspata;
- 500 ml frisca;
- 1 plic zahar pudra vanilat (80 g);
- 1 fiola esenta rom;
- 2 portocale;
- 100 g ciocolata;
- piscoturi de sampanie;
- 300 ml apa;
- 4 linguri zahar.



Variante:

Se poate folosi sucul de la un compot in loc de sirop.

Se poate inlocui 40 g de zahar cu un borcan (400g) de dulceata de portocale. Astfel in crema se vor regasi si bucatele de coaja de portocala, plus va da prajiturii o culoare frumoasa.

Se face un sirop din apa, zahar si coaja de la 1/4 portocala. Se fierbe apa, se adauga zaharul si se lasa sa se dizolve apoi se adauaga coaja de portocala se mai lasa 1-2 minute si se stinge focul.
Se bate frisca.

Se amesteca branza, zaharul pudra vanilat, sucul de la o portocala si esenta de rom.


Apoi se incorporeaza frisca si ciocolata taiata grosier.



Portocala ramasa se decojeste si se taie bucatele.

Intr-o tava se aseaza piscoturile de sampanie insiropate, apoi se presara bucatele de portocala.


Se adauga crema, se niveleaza, si se da la rece pentru minim 4 ore, pana se intareste bine crema.


Ideal ar fi peste noapte.


Rezultatul...




Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu