Necesar:
- 100 g zahar;
- 1 plic zahar pufra vanilat (80 g);
- 150 ml lapte;
- 2 oua;
- 250 ml lape de cocos;
- 4 linguri fulgi nuca de cocos;
- 500 ml frisca.
Se amesteca zaharul, laptele si ouale iar cand s-au omogenizat se pun pe foc mic.
Se amesteca iar cand incepe sa fiarba si sa se ingroase compozitia se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Pentru a grabi racirea eu pun cratita in chiuveta, astup scurgerea si dau drumul la apa rece amestecand din cand in cand crema.
Cand s-a racit, se adauga laptele de cocos, fulgii, se omogenizeaza bine si apoi se incorporeaza in frisca batuta.
Se toarna crema in vase cu capac si se baga in congelator pentru minim 4 ore. Inainte de servire se scoate cu minim 10 minute.
Rezultatul...
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu