luni, 2 iulie 2012

Piept de curcan cu legume si fusili


Mancarici pentru pranz... Chiar daca se spune ca dupa 1 an poti "baga copilul in cratita", adica poti sa-i dai orice, eu inca ii fac mancare separat. Imi face placere si nu cred ca e inca pregatit sa manance "orice" - e doar un copilas care are nevoie de tot ce e mai bun. Nu pot sa-i dau carne de porc, creveti, pizza, chiar si carnea de pui marinata cu chili, mustar...si alte nebunii pe care le mancam noi. Daca fac o supa pentru noi, bineinteles ca-i dau si lui, dar...chiar nu inteleg ce e "orice".

Asa ca legume si fructe in toate felurile...

Am pregatit pentru puiul meu fusili cu sos de legume si carnita. A fost tare incantat si a papat tot.

Necesar:

- 100 g carne piept curcan;
- 1 morcov mare;
- 1 catel de usturoi;
- putin unt;
- 1 lingura cu varf de mazare congelata;
- 1 ardei gras rosu;
- putin parmezan;
- un varf de cutit tarhon uscat;
- 1 rosie;
- apa fierbinte pentru completat;
- fusili.

In tigaia incinsa se pune untul sa se topeasca,


apoi se adauga usturoiul zdrobit cu lama cutitului si apoi taiat feliute.


Se adauga carnea taiate bucatele mici si morcovul dat pe razatoarea mica. Se adauga putina apa daca este necesar. Se lasa pana cand carnea isi schimba culoarea si morcovul s-a inmuiat.


Apoi se adauga ardeiul taiat cubulete, sucul de rosie si mazarea.


Se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic. Daca este necesar se mai pune putina apa fierbinte.


Cand carnea s-a facut se adauga tarhonul si se opreste focul.


Se fierb fusili confom indicatiilor de pe pachet.

Se pun pastele, sosul si deasupra de presara parmezan.


Rezultatul...



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu