Al meu voinic a savurat doua portii din aceasta budinca de orez. Se face usor, chiar daca necesita ceva mai mult timp de preparare, este pufoasa, aromata si nu este lipicioasa. Perfecta pentru gustarea de seara, si chiar si pentru micul dejun.
Celalalt ou si stafidele erau cuminti la locurile lor :) |
- 1 canita orez;
- 4 canite lapte;
- 1/2 canita zahar (sau glucoza);
- 2 oua;
- 1 mana de stafide;
- unt pentru uns tava.
Pentru inceput se face clasicul lapte cu orez: Se pune pe foc laptele, se adauga orezul spalat si zaharul. Se amesteca din cand in cand pentru a nu se prinde, si se lasa sa fiaba conform timpului de pe punga. Cand acesta a fiert, si a absorbit aproape tot laptele, se opreste si se lasa la umflat 15-20 minute in cratita acoperita.
Se raceste orezul si se unge o tava sau un vas yena cu unt.
Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile sa bat spuma cu un praf de sare, iar galbenusurile se amesteca in orezul fiert.
Tot in orez se adauga si stafidele. Apoi se incorporeaza spuma de albusuri cu ajutorul unei linguri mari cu miscari de sus in jos.
Se rastoarna in tava si se baga in cuptorul preincalzit la 160 grade pentru 30 minute.
Cuptorul meu bronzeaza mai mult pe o parte :) |
Pentru bebe se serveste ca atare, iar pentru parinti...este perfecta cu sos de ciocolata (ciocolata topita pe baie de abur amestecata cu smantana dulce) pentru a ne da energia necesara de a fugi toata ziua dupa prichidei, printre jucarii.
Rezultatul:
Varianta pentru parinti, cu ciocolata in exces |
Pentru voinicei si voinicele |
Parinti nesatuli de ciocolata |
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu