sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Pastravi rasol cu sos maitre d'hotel


Am inceput sa avem in meniu macar o data pe saptamana peste. Intr-o carte de bucate mai batrana decat mine am gasit aceasta reteta. Se face repede si este delicioasa! In reteta este specficat "vas special pentru peste" si cum nu am avut, m-am descurcat cu o oala pentru paste.

Necesar:

- 2 pastravi;
- 2 morcovi mititei;
- 1 ceapa mica;
- 2 linguri de otet;
- apa cat sa acopere pestele din gratar;
- sare;
- sos maitre d'hotel.


Apa pentru pesti :)
Pestii gata de baita
Se curata si taie morcovul si ceapa. Se pun la fiert in apa cu sare si cele doua linguri de otet.

Cand apa a fiert, se scufunda gratarul cu peste.

Au trebuit decapitati ca altfel nu intrau in oala

 
Se lasa sa fiarba la foc mic 8 minute si apoi se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert.
 
Se servesc cu cartofi fierti taiati in bucati mici si cu sos maitre d'hotel.
 
Rezultatul...
 
 
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu