Am mai facut si mancat carnaciori in foietaj, dar nu ma gandisem pana acum ce bine se poate potrivi si cu fadul piept de pui. Reteta este inspiratie Ainsley Harriot: simplu de facut si foarte bun. Combinatia de ingrediente se potriveste minunat: interior moale de branza aromata de ardei copt, carne frageda si crusta crocanta si pufoasa totodata.
Necesar pentru 4 portii:
- 4 jumatati de piept de pui;
- 2 linguri ulei de masline;
- 1 lingura zeama de lamaie;
- 2 lingurite cimbru;
- 2 ardei mari rosii copti;
- 100 g branza (telemea, brie, cascaval, emmentaler sau ce doriti si aveti prin frigider);
- 800 g foietaj;
- 1 ou;
- 2 linguri cu varf de parmezan ras fin;
- sare si piper.
Se aseaza pieptul pe folie alimentata, cu partea unde a avut piele in jos si se acopera tot cu folie.
Apoi fie cu batatorul de snitele fie cu un facalet, se preseaza pana ajunge la dimensiunea unei farfurii. Se repeta operatiunea pentru fiecare piept in parte.
Intr-o cescuta se amesteca uleiul de masline, zeama de lamaie si cimbrul.
Intr-o farfurie putin adanca se marineaza carnea cu amestecul din cescuta si se lasa la frigider pentru 1 ora.
Se scot fileurile de pui, se aseaza in mijlocul lor cate o jumatate de ardei copt curatat de coaja si seminte si se formeaza niste "sendvisuri".
Se inchinge o tigaie non aderenta uscata si se prajesc cate 1-2 minute pe fiecare parte.
Se scot din tigaie si se lasa sa se raceasca un pic. Apoi se adauga feliile de branza.
Aluatul de foietaj se intinde, si se decupeaza 4 cercuri cu diametru de aproximativ 25 cm.
Se ung marginile cu ou batut , se aseaza fileurile de pui in centru si apoi se aduna marginile pentru a inchide carnea in interior. Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la frigider pentru 20 minute. Intre timp se incinge cuptorul la 200 grade.
Se scot din frigider, se ung cu oul batut si se presara parmezan. Se baga in cuptor pentru 30 minute pana se rumenesc frumos.
Rezultatul...
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu