Muhammara este unul dintre preferatele mele cand este vorba de aperitive reci arabesti. Se face foarte usor, iar la aceasta retea am ajuns inspirandu-ma din "sosul de ardei copt" din Goodfood, si cateva retete gasite pe net. Este super delicioasa si super sanatoasa!
Necesar:
- 1 borcan ardei kapia copti;
- 8 linguri nuca prajita si macinata;
- 2 catei de usturoi;
- 3 linguri concentrat de rodie;
- 2 lingurite chimen macinat;
- 1 1/2 lingurite boia iute;
- 8 linguri ulei de masline;
- 2-3 linguri pesmet alb fin;
- sare si piper.
Intr-o tigaie se incinge uleiul peste care se adauga chimenul si boiaua. Se amesteca pana cand se contopesc aromele. Apoi se lasa sa se raceasca putin.
Intr-un robot de bucatarie sau cu ajutorul unui blender se marunteste bine ardeiul. Intr-un mojar se pun cateii de usturoi cu putina sare si se freaca pana devin o pasta.
Peste ardeiul maruntit se adauga nuca, usturoiul si concentratul de rodie.
Se mixeaza si apoi se adauga cate o lingura de ulei cu condimente si se mixeaza in continuare. Se presara pesmetul, se amesteca si apoi se potriveste de sare si piper.
Rezultatul...
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu