Necesar:
- 2 oua (se folosesc doar galbenusurile);
- 1 lingurita mustar;
- sucul de la 1/2 lamaie;
- ulei;
- 2 linguri smantana;
- 2 catei de usturoi;
- sare si piper.
Pentru inceput se pune un ou la fiert si se lasa sa fiarba 10 minute. Se raceste, cu ajutorul unei furculite sa marunteste galbenusul intr-un vas de mixer. Apoi se adauga mustarul si celalalt galbenus crud. Pun mustar in maioneza pentru ca in afara de gustul placut pe care il are, nu sunt probleme de a se taia maioneza.
Se toarna ulei, putin cate putin si se mixeaza, cand am ajuns la cantitatea dorita. Apoi se pune sucul de lamaie, se mixeaza, ustoroiul frecat bine pana devine o pasta si iar se mixeaza. La sfarsit se potriveste de sare si piper. Se adauga doua linguri de smantana si se amesteca usor cu o lingura pana se incorporeaza bine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu