joi, 10 mai 2012

Ceafa de porc cu piure de mazare


Un preparat super simplu si foare gustos. De ceva timp prin reviste si carti de bucate tot gasesc combinatia: mazare, menta si parmezan, asa ca am incercat-o. Toate trei se potrivesc de minune!

Ceafa de porc:

- 5 felii de ceafa groase de 1 cm;
- 1 lingurita sos chilli cu usturoi;
- 2 lingurite sos de soia;
- 1 lingura ulei.

Piureul de mazare:

- 300 g mazare congelata;
- 1/3 lingurita menta uscata;
- 1 lingura cu varf parmezan ras;
- 1 lingurita de unt;
- sare dupa gust.

Intr-o tava se aseaza feliile de ceafa si se ung pe ambele parti cu o marinata facuta din sos de chilli cu usturoi, sos de soia si ulei. Se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 1 ora.

Se pune mazarea congelata la fiert. Cand a fiert se strecoara si se zdrobeste; apoi se adauga untul, menta si parmezanul. Se potriveste de sare.

Rezultatul...



Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu