miercuri, 9 mai 2012

Salata de pui cu bacon crocant




E vremea salatelor! Gustoase, satioase si sanatoase!

O salata cu carne frageda si bacon crocant alaturi de gustul dulce-iute al parmezanului...un deliciu!


Pentru 2 persoane:

- 1 salata;
- 1/2 piept mare de pui;
- 4 felii bacon (subtiri si lungi - pentru gatit);
- 2 felii paine;
- 16 masline negre fara samburi;
- 2 frunze de ceapa verde;
- 150 g smantana;
- 1 catel usturoi;
- 1 lingura ulei de masline;
- 50 g parmezan ras;
- 1 lingurita mustar;
- 2 lingurite sos de soia.


Pieptul se taie in felii de 1 cm grosime, se marineaza cu 1 linguita de mustar si 2 de soia si se lasa la rece pentru 30 minute.

Dupa aceea se aseaza intr-o tigaie incinsa si se rumenesc pe ambele parti. In aceeasi tigaie se aseaza baconul taiat felii subtiri de 1 cm si se lasa pana devin crocante.

Feliile de paine se pun in toaster si apoi se taie cu un cutit de paine in cuburi mici. Se toarna deasupra uleiul de masline.

Carnea de pui se taie in feliute subtiri.

Se spala salata si se zvanta. Apoi se rupe si se pune in doua castroane.

Se adauga carnea de pui, baconul, maslinele, painea, se rade parmezanul. Se aseaza deasupra ceapa verde taiata in bastonase de 3 degete si apoi taiata pe lungime pentru a se forma carlioti.



Dresingul pentru salata: Se amesteca smantana cu usturoiul taiat marunt si frecat bine cu sare.



Rezultatul...



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu