miercuri, 30 mai 2012

Jambalaya cu carnati


O mancare senzationala pe care ti se pare ca o gusta si stomacul. Iti extaziaza toate papilele. Si dupa ce ca e atat de fantastica...ce face si foarte repede. Trebuie incercata neaparat! Merita!

Am gasit si aceasta reteta in una din cartile lui  Ainsley Harriott. Ce-mi mai place cum gateste "negru mititel" :)

Necesar:

- 100 g carnati picanti (chorizo, babic);
- 225 f carnati afumati/semiafumati de porc;
- 1 ceapa;
- 4 catei de usturoi;
- 1 ardei rosu;
- 1 ardei verde (sau 2 mici);
- 225 orez lung;
- 225 creveti;
- 2 linguri ulei;
- 1/2 lingurita praf de chilli;
- 1 lingurita boia iute;
- 1 lingurita cimbru;
- 2 frunze de dafin;
- 400 g rosii;
- 300 ml apa sau supa de pui;
- 1/2 legatura patrunjel;
- sare si piper.

In reteta originala mai erau trecute 2 tulpini de telina, si ceapa verde, pe care din pacate nu le-am avut, dar data viitoare ma voi ingriji sa nu-mi mai lipseasca.

Sunt multe ingrediente, dar... se rezolva repede toata treaba.

Se taie carnatii in felii groase si apoi se prajesc in uleiul incins rumenindu-se pe ambele parti. Se scot si se lasa deoparte.


In continuare se adauga ceapa taiata marunt si usturoiul zdrobit. Se lasa pana se inmoaie cepa si incepe se miroasa bine, apoi se adauga adreii taiati bucati mari si tulpinile de telina taiate rondele -daca aveti. Se calesc 5 minute pana cand se rumenesc usor.


Apoi se adauga praful de chilli, boiaua si se mai lasa 1 minut.
Dupa aceea se pun carnatii, orezul, cimbrul, foile de dafin, rosiile taiate marunt, apa, o lingurita de sare si putin piper. Se amesteca, iar cand da in clocot se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic 20 minute.
Apoi se adauga crevetii, se acopera din nou si se mai lasa 5 minute.


Se presara patrunjelul si se amesteca. Se presara cepa verde taiata rondele si se serveste. Este delicios si fara.

 Rezultatul...





Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu