O mancarica pentru prichindei plina de vitamine si foarte gustoasa. Se poate servi cu cus cus sau piure de legume.
Ingrediente:
- 150 g piept de curcan;
- 1/4 de ardei rosu;
- 1 morcov;
- 1/4 telina (cam aceeasi cantitate ca cea de morcov);
- 1/2 dovlecel;
- 1 fir ceapa verde;
- 1 catel usturoi;
- 1 frunza de busuioc
- 100 ml suc de rosii;
- 50 ml apa sau supa de legume;
- 1 lingurita ulei de masline.
Carnea si legumele se taie in cubulete mici, ceapa feliute iar usturoiul se zdrobeste si apoi se taie si el feliute.
Intr-o craticioara se pune putina apa si carnita. Se amesteca pentru a nu se lipi pana isi schimba culoarea.
Apoi se adauga usturoiul si ceapa. Cand aromele s-au contopit se adauga ardeiul, morcovul si telina.
Daca mai e nevoie de apa se adauga cate putina. Se lasa sa fiarba inabusit. Cand morcovul aproape s-a inmuiat se adauga si dovlecelul.
Cand si acesta s-a facut, se adauga sucul de rosii si se mai lasa sa fiarba 7-10 minute.
Se stinge focul si se adauga frunza de busuioc. Se lasa cateva secunde (in functie de preferintele fiecarui muncacios) si apoi se scoate pentru a nu face mancarea prea aromata. Apoi se adauga uleiul de masline. Al meu pui a servit cu garnitura in prima zi cus cus si a doua zi piure de telina.
Rezultatul...
... si un prichindel cu burtica plina :).
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu