joi, 3 mai 2012

Inghetata cu cacao si sos de ciocolata


A venit caldura si ce desert se potriveste mai bine decat inghetata. Sa incepem usor cu o inghetata cremoasa cu cacao si sos de ciocolata :).

Ingrediente:

- 2 oua;
- 150 ml lapte;
- 150 g zahar;
- 500 -600 g frisca;
- 25 g cacao;
- 2 fiole esenta rom;
- o mana de stafide.




Intr-o craticioara se amesteca cu un tel ouale, zaharul si laptele.
Dupa ce s-a omogenizat se pune pe foc mic si se lasa pana cand da in fiert si se ingroasa, amestecand din cand in cand.
Apoi se ia de pe foc si se adauga cacao si esenta de rom.
Cand s-a racit complet se incorporeaza cu ajutorul unui tel in frisca batuta.
Se toarna continutul intr-un vas se acopera cu un capac sau cu folie alimentara si se baga in congelator pentru minim 3 ore.

Inainte de a servi se face repede, repede sosul:  cateva bucatele de ciocolata (50g) se topesc in cuptorul cu microunde, se adauga smantana dulce lichida (75 ml) si o lingurita de zahar pudra vanilat si se amesteca. Se mai baga la microunde putin si apoi se amesteca. Se toarna peste inghetata.

Rezultatul...




Pofta buna!

3 comentarii:

  1. Bravo, imi place,am copiat-o ! O pregatesc in seara asta ! :)
    http://calatorii-culinare-adina.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  2. Andra,am copiat reteta pe o hartie si am uitat sa sriu de la cine ! Imi amintesc ca am batut blogurile la rand si m-am zapacit !
    Rectific imediat !
    Te pup !

    RăspundețiȘtergere